„… aby se pro bohatství Boží slávy ve vás jeho Duchem posílil a upevnil ‚vnitřní člověk’…“    Efezským 3:16

Dokud si neuvědomíš, že v tobě přebývá Boží moc, nebudeš ji moci používat. Jednou z největších uzdravujících mocí na světě je Boží slovo, a to je na dosah ruky! Například když ty nebo někdo tobě blízký onemocníte, Bible říká: „Ty, kdo uvěří, budou provázet tato znamení: Ve jménu mém … na choré budou vzkládat ruce a uzdraví je“ (Marek 16:17-18). To je silné zaslíbení. Když se Ježíš vrátil do Kafarnaum, je psáno: „… proslechlo se, že je doma“ (Marek 2:1). A než odtamtud odešel, chromý muž vstal a chodil.
Tedy jestliže v tobě žije Kristus, neměli by lidé cítit jeho přítomnost, když jsou ve tvé blízkosti? Jestliže jsi v církevní radě, neměla by být církev požehnaná? Neměl bys být zprostředkovatelem změn, který řeší problémy a pomáhá církvi růst? Církev není dokonalá, to nikdo neřekl. Je to nemocnice, ne elitní klub. Ale cokoliv je v církvi špatného, je prací člověka, nikoliv Boha.
I ta nejmenší věc se stane mocnou, pokud se za ni postaví Bůh; musí se zdařit, protože jeho moc je absolutní, neměnná a dostupná! Je čas použít mocné Boží zbraně: „Zbraně našeho boje nejsou světské, nýbrž mají od Boha sílu bořit hradby“ (2. Korintským 10:4). Je načase vyřešit problém tak, že řekneš ďáblovi, aby dal ruce pryč od všeho, co se tě týká! Ježíš řekl: „Je mi dána veškerá moc na nebi i na zemi. Jděte ke všem národům…“ (Matouš 28:18-19). Ježíš ti dal moc, tak ji používej!