„A spočinou na tobě všechna tato požehnání, když budeš poslouchat Hospodina…“     5. Mojžíšova 28:2

V rámci jednoho průzkumu položili stovce lidí otázku: „Co je to nejlepší, co se ti stalo během posledních pěti let?“ Bylo překvapivé, že mnozí odpověděli: „Nic.“ Boží slovo nám zaslibuje každodenní chléb, každodenní prospěch a každodenní požehnání, přesto si tito lidé nemohli vzpomenout na jedinou dobrou věc, která se jim stala za půl desetiletí! Jak smutný způsob života!
Spisovatel John Mason poznamenal: „Obvykle věci vidíme ne takové, jaké jsou, ale podle toho, jací jsme my. Podle toho, jakou pozici zaujmeme, vidíme důkazy o Bohu buď všude, nebo nikde. Příliš často je naše mysl upřena jen k jedné stopě. Hledáme červenou barvu, a tím přehlížíme modrou; přemýšlíme o zítřku, ale Bůh říká teď. Hledáme všude možně, a odpověď přitom máme pod nosem. Když má člověk správný postoj, je připraven přijmout všechno, co pro něho Bůh má.“
Bible říká: „A spočinou na tobě všechna tato požehnání, když budeš poslouchat Hospodina, svého Boha: Požehnaný budeš ve městě a … na poli. Požehnaný bude plod tvého života … Požehnaný budeš při svém vcházení a požehnaný při svém vycházení. Hospodin dá, že tvoji nepřátelé … budou před tebou poraženi. Jednou cestou proti tobě vytáhnou a sedmi cestami budou před tebou utíkat … Hospodin ti dá nadbytek dobrého … Hospodin tě učiní hlavou a ne chvostem…“ (5. Mojžíšova 28:2-13). Všimni si slov: „… když budeš poslouchat Hospodina…“ (5. Mojžíšova 28:2). Boží láska je zaručená a bezpodmínečná. Boží požehnání ale vyžaduje spolupráci z tvé strany. Takže kráčej v poslušnosti.