„Přenech mu všechny své nesnáze a starosti…“ 1. Petrova 5:7, přel. z angl.

V televizním seriálu „Všemocný“ objeví herec Bradley Cooper zázračnou drogu, která otevře plnou kapacitu jeho mozku. Dokáže se naučit jazyky i složitou matematiku za zlomek času, který na to potřebují normální lidé. Umí si vybavit téměř všechno, co kdy četl nebo viděl. Je schopen rychlejších a hlubších analýz než nejlepší finanční odborníci. Je neomezený. Využívá své schopnosti k tomu, že vydělává milióny dolarů a dosahuje velkých úspěchů. Asi si říkáš, kde by se daly nějaké takové pilulky sehnat…
No ale teď vážně. Víc než padesát procent lidí dnes žije ve stresu kvůli svým vztahům. Přes šedesát procent lidí stresuje jejich práce. Víc než sedmdesát procent lidí se stresuje kvůli penězům. Pokud si říkáš, že jsi tedy třikrát trefil do černého, je tu dnes pro tebe slovo: „Přenech mu všechny své nesnáze a starosti, protože na tebe neustále myslí a sleduje vše, co se tě týká“ (1. Petrova 5:7, přel. z angl.). Možná si říkáš: „Kdybys viděl můj harmonogram, věděl bys, proč jsem na pokraji zhroucení.“ Kdo sestavuje tvůj denní rozvrh? Bude to jedna ze tří možností. Buď ti ho nastaví někdo jiný, nebo si ho děláš sám, anebo můžeš jít k Bohu a poprosit jej, aby ti ho sestavil on.
Jedním z důvodů, proč nás Bůh nechává dostat se na pokraj zhroucení, je to, že nás chce přimět, abychom hledali vedení, sílu a směřování u něj. V životě je toho spousta, co nezvládneš, ale neexistuje nic, co bys nezvládl společně s Bohem. Tajemství spočívá v tom zabývat se jen věcmi, které po tobě Bůh chce, a zbytek přenechat jemu.