„Zbožnost se spokojeností je velkým bohatstvím.“ 1. Timoteovi 6:6, přel. z angl.

Když mluvíš o spokojenosti, někteří lidé si myslí, že jsi proti pokroku. Ne. Pavel řekl, že spokojenost nikdy nepřichází z vnějších zdrojů! Každých pár minut se nás rozhlasové, televizní a internetové reklamy snaží přesvědčit, že bez jejich výrobku nemůžeme být spokojení. Nenaleť na to! Touha mít více může být neukojitelná. Dokud věříš, že více znamená lépe, nebudeš nikdy spokojený. Proč? Protože určitě nebudeš žít tak dlouho, abys měl všechno. Přemýšlej! Když něco získáš nebo něčeho dosáhneš, máš vůbec čas si to užít, nebo se hned bez zastavení ženeš za něčím dalším?
Abys zbytečně rychle nezestárl nebo nezmoudřel příliš pozdě, přečti si tyto verše z Písma:
1) „Nic jsme si totiž na svět nepřinesli, a také si nic nemůžeme odnést“ (1. Timoteovi 6:7). Až zemřeš a lidé se zeptají, co tu po tobě zůstalo, odpověď bude: „Všechno“ (včetně dobrého a špatného odkazu).
2) „Kořenem všeho toho zla je láska k penězům. Z touhy po nich někteří lidé zbloudili z cesty víry…“ (1. Timoteovi 6:10). Pokud ti v honbě za hmotnými věcmi nezůstává čas na Boha, přehodnoť své priority a začni je měnit, dokud ještě můžeš. Přestaň si říkat: „Kdybych měl větší dům, tolerantnější manželku, tu a tu práci, kdybych jinak vypadal, měl vyšší IQ, nebo kdybych byl milý tomu a tomu, byl bych šťastný“. Takhle to ale nefunguje. Bible říká: „Toto je den, který učinil Hospodin, jásejme a radujme se z něho“ (Žalm 118:24).