„Nechť je mezi vámi takové smýšlení, jako v Kristu Ježíši…“ Filipským 2:5

Letecký instruktor ti poví, že letadlo je nutné za letu pravidelně „korigovat“ nebo „vyrovnávat“. Po průletu bouřkou bývá porušený směr letu a je třeba jej upravit. Totéž se stává během tvé duchovní cesty. Životní bouře tě mohou vyvést z rovnováhy a nasměrování. Nečekané „povětrnostní podmínky“ jako nemoc, deprese, nezaměstnanost, rozvod, zklamání nebo smrt někoho blízkého tě mohou donutit ke změně směru či strategie. Proto musíš pravidelně kontrolovat a upravovat svůj postoj. S čím se právě potýkáš, co volá po kontrole tvého postoje?
Pavel napsal: „Nechť je mezi vámi takové smýšlení, jako v Kristu Ježíši…“ (Filipským 2:5). Je takový styl života možný? Je, ale musíš z něj udělat svou prioritu a usilovat o něj každý den. Jozue chtěl armádu reptalů změnit ve vojsko, které bude schopno dobýt zaslíbenou zemi. Bůh mu tedy pro dosažení zdaru dal návod: „Kniha tohoto Zákona ať se nevzdálí od tvých úst, ale přemítej o něm dnem i nocí, abys pečlivě dodržoval vše, co je v něm psáno. Tehdy budeš mít na svých cestách úspěch a tehdy se ti bude dařit.“ (Jozue 1:8, B21).
Zkus „kartičkovou metodu“. Každý týden vyber verš z Písma, který se vztahuje k oblasti, v níž chceš růst, napiš si ho na kartičku a nauč nazpaměť. Za rok budeš mít dvaapadesát biblických veršů, které si budeš moci připomínat a opírat se o ně. Představ si, jak to ovlivní tvůj život! Nejenže se špatné postoje změní ve správné, ale tvůj život se začne ubírat správným směrem.