„Hospodin přikáže, aby s tebou bylo požehnání … na všem, k čemu přiložíš ruku.“     5. Mojžíšova 28:8

Všimnout si problému, diskutovat o něm a stěžovat si na něj dokáže skoro každý. Osoba orientovaná na řešení ale hledá cesty, jak problém vyřešit. K takovým lidem patřil Murray Spangler. Byl správcem obchodního domu a zametání podlah, které tam měl na starost, ho nudilo. Proto ho napadlo, že by do něj mohl vnést trochu inovace. Kromě toho měl ještě další motiv. Byl alergický na prach, který denně zametal. Pak dostal nápad: Možná existuje způsob, jak prach místo zametání vysát.
Odkud se berou takové tvůrčí myšlenky? Od Boha, našeho Stvořitele! A protože jsi jeho dítě, rád se s tebou o své nápady podělí. Otázky, které si Spangler kladl, jej dovedly k vynálezu primitivního, ale funkčního vysavače. Pak vyhledal starého kamaráda, obchodníka s kůží, a požádal ho o financování výroby svého vynálezu. Ten muž se jmenoval H. W. Hoover. Nejenže se Hooverovy vysavače staly velmi populárními, ale „vysávání“ („hoovering“) se nejméně pro jednu generaci stalo synonymem pro zametání podlah.
Každá překážka znamená příležitost, na každou otázku existuje odpověď, každý problém má řešení. Takže se neboj zpochybňovat metody, systémy a vybavení a ptát se: „Neexistuje lepší způsob?“ Lidé, kteří měli odvahu se takto ptát, obohatili svět. A i ty k nim můžeš patřit, protože Bůh slíbil, že bude žehnat všemu, „k čemu přiložíš ruku“ (viz 5. Mojžíšova 28:8).