„Potom tě bude na tvé cestě provázet zdar, potom budeš jednat prozíravě.“ Jozue 1:8

Bůh řekl Jozuovi: „Kniha tohoto zákona ať se nevzdálí od tvých úst. Rozjímej nad ním ve dne v noci, abys mohl bedlivě plnit vše, co je v něm zapsáno. Potom tě bude na tvé cestě provázet zdar, potom budeš jednat prozíravě“ (Jozue 1:8). Z Božího pohledu je dosažení úspěchu snadné a stejně snadné je pro Boha změřit jej. Pokud chceme uspět ve věcech, na nichž doopravdy záleží, musíme dodržovat pokyny, které pro život dává Písmo. Zde jsou tedy tři biblická pravidla úspěchu.
1) Všimni si slov: „Kniha tohoto zákona ať se nevzdálí od tvých úst.“ Nebo jak říká společnost vydávající kreditní karty American Express: „Bez toho nevycházej z domova!“ Když se studium Božího slova stane stálou součástí tvého života, úspěch se dostaví. To pro tebe může znamenat radikální změnu.
Devadesát procent Američanů vlastní Bibli. Padesát procent ji nikdy nečetlo, včetně třiadvaceti procent všech Kristových následovníků. A pouze osmnáct procent z nich ji čte denně. Představ si, že onemocníš, přijdeš k lékaři, a ten ti předepíše lék, který tě může uzdravit. Ty si ho ale vezmeš jen jednou týdně nebo jen když máš na to náladu anebo ho nebereš vůbec. Můžeš vinit lékaře, že se tvůj stav nelepší? Někteří z nás to tak děláme s Bohem: „Pane, proč se mi to stalo? Nechápu to.“ Mohl bys říct, že lék neúčinkuje? Pokud ho neužíváš, tak určitě ne. „Můj lid zajde, protože odmítá poznání“ (Ozeáš 4:6). Dnešní slovo pro tebe tedy zní: Ponoř se do Božího slova a vstřebávej ho do sebe!