„… teď ti řeknu, kým doopravdy jsi…“ Matouš 16:17, přel. z angl.

Apoštol Petr začínal jako rybář Petr. Jeho otec vlastnil několik rybářských člunů a Petr si pravděpodobně myslel, že jednoho dne po otcově smrti rodinný podnik převezme. Když má ale Pán plán pro tvůj život, přijde tě hledat!
Přemýšlej o tomto fascinujícím rozhovoru mezi Ježíšem a Petrem: „Přitlačil na ně: ‚A co vy? Kdo říkáte, že jsem?‘ Šimon Petr řekl: ‚Ty jsi Kristus, Mesiáš, Syn Boha živého.‘ Ježíš mu odpověděl: ‚Bůh ti žehnej, Šimone … toto ses nedozvěděl z knih nebo od učitelů. Můj Otec v nebi … ti to zjevil … teď ti řeknu, kým doopravdy jsi…‘“ (Matouš 16:15-18, přel. z angl.).
Zde je důležité poučení: Když poznáš, kdo je Ježíš a co pro tebe udělal, zjistíš, kým jsi ty a k čemu tě povolal. Život je mnohem více než čtyřicet let čtyřicet hodin týdně práce, pak odchod do důchodu se zlatými hodinkami, čerpání penze a hraní si s vnoučaty. Jako se tvá DNA liší od každého jiného člověka na planetě, stejně individuální je i tvůj životní úkol. Abys to pochopil a naplnil jej, musíš se „znovu narodit“ (viz Jan 3:7). Ježíš u hrobu Lazara řekl: „Kdo věří ve mne, i kdyby umřel, bude žít“ (Jan 11:25). Ten, kdo dokázal vzkřísit z mrtvých Lazara, dokáže vzkřísit k duchovnímu životu i tebe. Hledej ho, a on ti také řekne, kým doopravdy jsi.