„Pojďte jen vy sami stranou na opuštěné místo a trochu si odpočiňte.“        Marek 6:31, B21

Proč Ježíš věnoval čas odpočinku? Protože když pracoval, tak ze všech sil. Dnes chce, abys věděl, že pokud si neuděláš pauzu, sama nepřijde. On chce, abys obstál na dlouhé trati, nejen v krátkém sprintu.
První překážka, kterou musíš překonat, je pocit viny. To je to, co z nás dělá workoholiky. Cítíme se provinile a říkáme si: „Je toho tolik, co musím udělat.“ Ježíš přistupoval k životu jinak: „Tehdy jim řekl: ‚Pojďte jen vy sami stranou na opuštěné místo a trochu si odpočiňte.‘ Těch, kdo k nim přicházeli a zase odcházeli, bylo totiž tolik, že neměli ani chvilku na jídlo. Odpluli tedy lodí o samotě na pusté místo“ (Marek 6:31-32, B21).
Často nemáme čas se ani najíst, přichází příliš mnoho lidí, nemáme na sebe čas. Popisuje to tvůj současný život? Někdy lidé říkají: „Lepší je vyhořet než zrezivět.“ To je ale špatné pořekadlo a není ani biblické. Když chodíš v Boží vůli, nemůžeš vyhořet! Ježíš řekl: „Mé jho je totiž příjemné a mé břemeno lehké“ (Matouš 11:30, B21). Důvodem, proč to mohl říci, bylo, že jeho program nesestavovali lidé, ale jeho nebeský Otec. Žalmista napsal: „Dopřává mi odpočívat…“ (Žalm 23:2). Neměl bys jít raději dobrovolně do parku než nedobrovolně do nemocnice? Faktem je, že Bůh tě tam neposílá, ale nedostatek tvé vlastní moudrosti tě tam poslat může. Ježíš ti dnes radí: „Odpočiň si trochu,“ a pokud jsi moudrý, poslechni ho.