„Člověk uvažuje v srdci o své cestě, ale jeho kroky řídí Hospodin.“ Přísloví 16:9

Za páté se nedívej jen na problém. Hledej v něm příležitost. Když se bývalého prezidenta Johna Kennedyho zeptali, jak se stal válečným hrdinou, usmál se a zavtipkoval: „Jednoduše. Potopili mou loď!“
I když je pravda, že někteří jedinci mají svou vizi a jdou za ní, cesta k úspěchu je často dlážděna protivenstvím. To byl případ muže, jehož firma zkrachovala: „Platil jsem šerifovi pět dolarů denně, aby odložil rozsudek o mé malé továrně. Pak přišel plynař, a protože jsem nemohl zaplatit účet, okamžitě mi odpojil plyn. Byl jsem zrovna uprostřed určitých důležitých experimentů, a že mě plynaři ponořili do tmy, mě tak rozzlobilo, že jsem okamžitě nastudoval všechno o plynárenské technologii a ekonomice a rozhodl jsem se, že se pokusím zjistit, zda by nešlo plyn při svícení nahradit elektřinou a připravit tak plynaře o jejich zisky.“ Ten muž se jmenoval Thomas Edison, zakladatel společnosti General Electric.
Problémy podněcují naši kreativitu. Když se probereš a rozhodneš se vstát, problémy tě povedou k tomu, abys začal využívat své Bohem dané schopnosti, zmobilizoval všechny své zdroje a pohnul se kupředu. Pravdou je, že kdybychom neměli určité problémy, skončili bychom na špatném místě, se špatnými lidmi a dělali špatné věci. „Člověk uvažuje v srdci o své cestě, ale jeho kroky řídí Hospodin“ (Přísloví 16:9). Z bolesti se rodí cíl a ze zničenosti směr. Promluv s Bohem o svém problému; ať ti ukáže potenciál, který se díky němu otevírá, i to, co s tebou zamýšlí.