„… zpívejte společně žalmy, chvalozpěvy a duchovní písně.“ Efezským 5:19

Pravdy Božího slova byly předávány z pokolení na pokolení prostřednictvím kázání, vyučování a zveřejňování. Byly ale předávány i pomocí chvalozpěvů, které zpíváme v církvi. Při jejich zpěvu vyhlašuješ pravdu Božího slova a zároveň ji i vstřebáváš. Duchovně rosteš Slovem, které slyšíš, studuješ, promlouváš, a také tím, které zpíváš. Pavel napsal: „… plni Ducha zpívejte společně žalmy, chvalozpěvy a duchovní písně. Zpívejte Pánu, chvalte ho z celého srdce“ (Efezským 5:19).
Ježíš Slovo nejen kázal, ale také zpíval: „Potom zazpívali chvalozpěv a vyšli na Olivovou horu“ (Matouš 26:30). Proč Bible klade takový důraz na promlouvání Božího slova? Protože když čteš Slovo nahlas, vstřebáváš ho dvěma způsoby – branou zraku a branou sluchu. A totéž se děje, když Boží slovo zpíváš.
Čtenáři Božího slova by se neměli dívat svrchu na ty, kdo Slovo zpívají, a zpěváci by si neměli připadat duchovně méněcenní vzhledem ke čtenářům. Důležité je dostat se do Božího slova a dostat Boží slovo do sebe. Někteří z nás to dělají nejlépe poslechem kázání, jiní osobním studiem Bible a další pomocí písní, které vyhlašují život měnící pravdy Písma. Když tedy uctíváš Boha chválami, přijímáš jeho Slovo.