„Já však se zanic nechci chlubit ničím, leč křížem našeho Pána Ježíše Krista…“        Galatským 6:14

Je zajímavé, že v Bibli není napsáno, že by nás Ježíš žádal, abychom si pamatovali jeho narození nebo vzkříšení, i když víme, že bychom měli. Zato nám říká, abychom si připomínali jeho smrt. Když ustanovoval Večeři Páně, řekl: „To čiňte na mou památku“ (Lukáš 22:19). Pavel řekl: „Já však se zanic nechci chlubit ničím, leč křížem našeho Pána Ježíše Krista…“ (Galatským 6:14).
Kříž je stejně jako šibenice nebo elektrické křeslo nástrojem smrti. Proč je v tom tedy sláva? Kvůli tomu, co se tam odehrálo. Když Ježíš řekl: „Dokonáno jest“ (Jan 19:30), bylo zaplaceno za všechny tvé hříchy od kolébky po hrob. Takže kříž je prvním i posledním Božím slovem, pokud jde o spasení. Prvním slovem je proto, že Ježíš byl „od stvoření světa zabitý Beránek“ (viz Zjevení 13:8). A posledním proto, že v nebi se bude zpívat: „… protože jsi byl obětován, svou krví jsi Bohu vykoupil lidi ze všech kmenů, jazyků, národů a ras…“ (Zjevení 5:9).
Není žádný plán B spasení. Jediná dálnice do nebe vede přes Golgotu. Nemůžeš se jí vyhnout ani ji obejít, pokud chceš být spasen. Bible říká: „… bez vylití krve není odpuštění“ (Židům 9:22). Když se dnes podíváš na kříž, uvidíš prokletí hříchu, cenu hříchu a lék proti hříchu. A jak se na kříž díváš, připomeň si: „Tohle udělal pro mne.“