„… ale my kážeme Krista ukřižovaného.“ 1. Korintským 1:23

Pavel napsal: „Židé žádají zázračná znamení, Řekové vyhledávají moudrost, ale my kážeme Krista ukřižovaného. Pro Židy je to kámen úrazu, pro ostatní bláznovství, ale pro povolané, jak pro Židy, tak pro Řeky, je Kristus Boží moc a Boží moudrost“ (1. Korintským 1:22-24). K záchraně neexistuje žádná židovská nebo nežidovská cesta. K záchraně je jen jedna cesta – cesta kříže!
Všichni máme stejnou potřebu. Potřebujeme vědět, co je správné, a dělat, co je správné. Potřebujeme moudrost, abychom věděli, co dělat, a moc, abychom to dělali. A Kristus nám obojí nabízí skrze kříž. Billy Graham na začátku své služby kázal velkému shromáždění v texaském Dallasu a na jeho poselství byla jen velmi slabá odezva. Když odcházel z pódia, jeden starý muž mu řekl: „Vaše zvěst byla dobrá, ale nekázal jste kříž.“ Billy šel do svého pokoje, plakal a rozhodl se, že už nikdy nebude kázat, aniž by byl kříž v centru kázání. Od toho dne si ho Bůh použil, aby získal pro Krista tolik lidí jako málokterý jiný kazatel v dějinách.
Každý z nás máme dost silné ego na to, abychom chtěli dobrými skutky přispět k vlastnímu spasení. To ale není možné. Autor písní Robert Lowry napsal: „Co hřích můj očistí? Nic než krev Ježíšova. A co mne uzdraví? Nic než krev Ježíšova. Kde jinde našel bych pramen, co smyl by hřích? Je z ran těch bolestných – je to krev Ježíšova.“