„… (Jóšafat) rozestavil před Hospodinem zpěváky, aby chválili jeho velebnou svatost.“     2. Paralipomenon 20:21

Za šesté, předem Bohu děkuj. Představ si, že stojíš na vrcholku hory a díváš se přes údolí směrem k hoře na druhé straně. Tam dole se chystá velká bitva. Na protější hoře jsou rozmístěny tři nepřátelské národy, které čekají na zničení Izraele. Na tvé hoře jsou Izraelci a jejich vůdce Jóšafat jim říká: „Tady je Boží bitevní plán. Chci, aby se všichni, kdo zpívají ve sboru, postavili dopředu.“ Armáda tedy pochoduje do bitvy se sborem, který v přední linii zpívá chvály Bohu. Fungoval ten plán? Ano! V nepřátelských armádách propukl zmatek a nepřátelé se nakonec pozabíjeli navzájem. Všechno, co musel udělat Boží lid, bylo rozdělit si kořist!
Proč to Bůh udělal tímto způsobem? Dal nám tak názornou lekci, která nás má naučit, abychom jej ve víře chválili ještě dříve, než dojde k vítězství. Když se modlíš způsobem: „Pane, vím, že mám problémy, ale předem ti děkuji, protože neexistuje situace, kterou ty bys nedokázal vyřešit,“ stanou se tři věci:
1) Tvá atmosféra se změní. Už se nebojíš, protože máš jistotu Boží přítomnosti.
2) Tvůj postoj se změní. Začneš říkat: „Pane, pro mne je to možná příliš velké, ale pro tebe ne.“
3) Tvůj přístup se změní. Místo slov pochyb začneš pronášet slova víry. A protože tvá víra vzdává čest Bohu, poctí Bůh tvou víru a bitva se začne obracet ve tvůj prospěch.
A zde je další důležitý klíč k vítězství: Nesmíš Boha chválit jen chvíli a potom přestat! Chval ho, dokud nedojde k průlomu.