„Za toto dítě jsem se tehdy modlila a Hospodin mi dal, o co jsem ho úpěnlivě prosila.“    1. Samuelova 1:27, B21

Chana zoufale toužila být matkou. V Písmu čteme: „… v hořkosti duše se modlila k Hospodinu a usedavě plakala“ (1. Samuelova 1:10). Zavázala se totiž Bohu slibem: „… jestliže … daruješ své služebnici mužského potomka, daruji jej tobě, Hospodine, na celý život…“ (1. Samuelova 1:11). A Bůh ji vyslyšel! Bible říká: „… než uplynul rok, porodila syna…“ (1. Samuelova 1:20). Totéž se stalo Rút: „… Bóaz zplodil Obéda z Rút…“ (Matouš 1:5, ČSP). Rút byla vdovou bez groše, když ji Bůh přivedl k Bóazovi, majiteli pole, na němž paběrkovala. Ona byla pohanka, on Žid, a podle zákona bylo zakázáno, aby se vzali. Bůh však odstranil překážku, která jim stála v cestě, a z jejich svazku vzešel malý chlapec Obéd. Ten byl předkem krále Davida, a nakonec i našeho požehnaného Pána Ježíše.
Bůh řekl: „Hle, já jsem Hospodin, Bůh veškerého tvorstva. Je pro mne něco nemožného?“ (Jeremjáš 32:27). Jestliže si nejsi jistý odpovědí, zde je: „… Panovníku Hospodine, hle, ty jsi učinil nebesa i zemi svou velikou mocí a svou vztaženou paží. Tobě není nic nemožného“ (Jeremjáš 32:17).
Jestli dnes prosíš Pána o dítě, postav se na tato slova Písma a vě? mu: ř mu: „Hledej blaho v Hospodinu, dá ti vše, oč požádá tvé srdce. Svou cestu svěř Hospodinu, doufej v něho, on sám bude jednat … Ztiš se před Hospodinem a čekej na něj“ (Žalm 37:4-7).