„Dobrý zanechá dědictví vnukům…“ Přísloví 13:22

Mnoho lidí váhá se sepsáním poslední vůle. Podvědomě se obávají, že jakmile to udělají, „natáhnou bačkory“. Podle Bible to tak ale není! Jednou z věcí, kterou nám Bůh v Písmu zaslibuje, je dlouhý život: „Bázeň před Hospodinem přidává dnů…“ (Přísloví 10:27). S tímto vědomím si tedy raději dříve než později odpověz na otázku: „Kdybys zítra zemřel, dostanou se tvé peníze, domov, zařízení, oblečení a cenné věci do rukou těch, pro něž jsi s tím počítal? Jsi si tím jistý?“
Nejlepším způsobem, jak si být jistý, je sednout si teď, když se těšíš dobrému zdraví a zdravé mysli, a sepsat, co chceš odkázat a komu. Pamatuj i na svá likvidní aktiva. Chceš odkázat nějakou určitou částku své rodině, církvi, křesťanské či charitativní organizaci, které důvěřuješ? Pokud ano, zkontaktuj právníka a jasně to uveď v právním dokumentu. Nezanech po sobě nepořádek, který by znamenal více práce pro soudy, více daní pro vládu a zklamání a zmatek pro tvé blízké. Bible říká: „Dobrý zanechá dědictví vnukům…“ (Přísloví 13:22).
Tvé správcovství nekončí u hrobu. Pokud má podobenství o hřivnách, kterému nás učil Ježíš, vůbec nějaký význam, pak ten, že budeš souzen podle toho, jak jsi naložil s tím, co ti bylo v tomto životě svěřeno (viz Matouš 25:15-30). Proto to neodkládej a vyřeš to hned.