„Dávejte si dobrý pozor na to, jak žijete, abyste si nepočínali jako nemoudří, ale jako moudří; nepromarněte tento čas, neboť nastaly dny zlé.“    Efezským 5:15-16

Díky strategickému myšlení budeš moci lépe plánovat svou budoucnost, staneš se efektivnějším, dokážeš maximalizovat své silné stránky a snadněji nalezneš nejpřímější cestu k dosažení svého Bohem daného životního úkolu. Výhod strategického myšlení je mnoho. Tady jsou některé z nich:
1) Strategické myšlení zjednoduší, co je složité. Vezme složité problémy a dlouhodobé cíle, které je těžké naplnit, a rozdělí je na menší, zvládnutelné. Když máš plán, všechno se zjednoduší! Bible říká: „Plány jsou pilnému k užitku, ale každý, kdo se ukvapuje, bude mít nedostatek“ (Přísloví 21:5).
2) Strategické myšlení ti pomůže správně se ptát. Podívej se na následující otázky, které vypracoval Bobb Biehl, autor knihy Masterplanning (Mistrovské plánování). „Směr: Co máme dělat dál? Proč? Organizace: Kdo je za co zodpovědný? Kdo je za koho zodpovědný? Máme správné lidi na správných místech? Finance: Jaké jsou naše plánované příjmy, výdaje a čistý zisk? Můžeme si to dovolit? Za jakých podmínek si to můžeme dovolit? Sledování: Dosáhli jsme dílčích cílů? Celkové hodnocení: Dosahujeme kvality, kterou očekáváme a kterou sami od sebe vyžadujeme? Zlepšování: Jak můžeme být výkonnější a efektivnější?“
Nejsou to jediné otázky, které si potřebuješ položit, abys mohl zformulovat strategický plán, jsou ale dobrým prvním krokem. Dokud neuděláš první krok, budeš trčet na místě. Dokud nepřekonáš svou potřebu dělat vše bezchybně, neuděláš to vůbec. Ptáš se, kdy máš začít? Dnes!