„… všechno ostatní vám bude přidáno.“ Matouš 6:33

Pokud jde o peníze, Bible učí, že:
1) Bůh chce, abys měl dostatek na uspokojení všech potřeb, které se mohou vyskytnout. Přemýšlej o tom: Zaměstnanci mají největší starost o jedinou věc – aby dostali svou výplatu. Naproti tomu zaměstnavatel má větší potřebu. Musí mít dostatek peněz na výplaty pro všechny. A tady je dobrá zpráva pro zaměstnavatele i zaměstnance: „… váš Otec ví, co potřebujete, dříve než ho prosíte“ (Matouš 6:8).
2) Bůh tě často pošle na určité místo nebo za určitým člověkem, aby naplnil tvé potřeby. Během krutého hladomoru, když lidé v Izraeli umírali hlady, řekl Bůh proroku Elijášovi: „Jdi odtud a obrať se na východ a skryj se u potoka Kerítu … přikázal jsem havranům, aby tě tam opatřovali potravou“ (1. Královská 17:3-4). Po nějakou dobu to dobře fungovalo, dokud „potok nevyschl, protože v zemi nenastaly deště“ (viz 1. Královská 17:7). Bůh to takto zařídil, protože nikdy nedovolí, abys byl závislý na někom nebo něčem jiném, než je on sám. Vysuší tvůj „potok“, aby tě přivedl zpátky k tvému skutečnému zdroji – k sobě. Dále Bůh Elijášovi řekl: „Vstaň a jdi do Sarepty … a usaď se tam. Hle, přikázal jsem tam jedné vdově, aby tě opatřovala potravou“ (1. Královská 17:9). Bůh použil nepravděpodobné věci jako havrany, potok a chudou vdovu, aby naplnil Elijášovy potřeby.
Takže se přestaň snažit Boha pochopit! Důvěřuj tomu, o němž je řečeno: „… nad nicotou zavěsil zemi…“ (Jób 26:7). On použije kohokoli, cokoli, kdekoli a kdykoli, aby naplnil tvé potřeby.