„… k nabytí blahobytu ti dává sílu on…“ 5. Mojžíšova 8:18

Pokud jde o Boha a tvé peníze:
1) Když děláš to, co Boha těší, požehná ti. Proč? Protože tvé jednání dosvědčuje, že konat jeho vůli je pro tebe důležitější, než dělat vlastní věci. „Správně, služebníku dobrý a věrný, nad málem jsi byl věrný, ustanovím tě nad mnohým…“ (Matouš 25:23). Je tady ale ještě druhá strana mince. Když vědomě neděláš to, co Boha těší, žehnat ti přestane. „Vezměte mu tu hřivnu a dejte tomu, který má deset hřiven! Neboť každému, kdo má, bude dáno a přidáno; kdo nemá, tomu bude odňato i to, co má“ (Matouš 25:28-29).
2) Bůh ti ukáže, jak vydělat více peněz. Josefa naučil, jak prosperovat uprostřed celosvětového hladomoru a jak požehnat i okolním národům v nouzi. Když nebraly ryby, Ježíš ukázal učedníkům, kde jich najít plný člun. Jednou dokonce chytili rybu, která měla v ústech peníz, aby mohli zaplatit daně (viz Matouš 17:27).
Bůh používá nepravděpodobné způsoby a chce, abys na něm závisel jako na zdroji všeho, co potřebuješ. Bible říká: „Pamatuj na Hospodina, svého Boha, neboť k nabytí blahobytu ti dává sílu on…“ (5. Mojžíšova 8:18). Slovo „síla“ zahrnuje nápady, strategie, plány, vztahy a investice. Ano, Bůh ti může poslat různými způsoby nečekanou částku, která dočasně vyřeší tvůj problém. Měl bys ale věřit, že ti dá plán, který tvůj problém vyřeší dlouhodobě.