„A Slovo se stalo tělem…“ Jan 1:14

Ježíš přišel na svět ze dvou důvodů. Za prvé, aby ti dal ten největší dar ze všech – věčný život. Za druhé, aby ti dal vědět, že mu záleží na každém detailu tvého života. „A Slovo se stalo tělem a přebývalo mezi námi. Spatřili jsme jeho slávu, slávu, jakou má od Otce jednorozený Syn, plný milosti a pravdy“ (Jan 1:14). V biblické parafrázi The Message to Eugene Peterson napsal takto: „Slovo se stalo tělem a krví a nastěhovalo se do sousedství. Viděli jsme tu slávu na vlastní oči, tu jedinečnou slávu. Jaký Otec takový Syn, skrznaskrz velkorysý, pravdivý od začátku do konce.“
Přibližně dvacet procent všeho, co Ježíš vyučoval, mělo co do činění s tvými financemi, tvou prací a tvými pozemskými potřebami. On se stará! Jestliže nedokážeš vyjít s penězi, Bible říká: „Můj Bůh vám dá všechno, co potřebujete, podle svého bohatství v slávě v Kristu Ježíši“ (Filipským 4:19). Když tvé podnikání krachuje, jeho zaslíbení je: „Já jsem Hospodin, tvůj Bůh, který tě vyučuje ke tvému prospěchu…“ (Izajáš 48:17, ČSP).
Bůh má zájem o břemeno, které dnes vláčíš, takže jestli nejsou tvé potřeby naplněny, přehodnoť své porozumění nebeskému Otci. Už jsi s ním mluvil o svých penězích? Co koupě tvého bytu nebo domu? Cítil jsi vnitřní utvrzení Ducha svatého, že načasování bylo správné? Odvádíš desátky, zasíváš v Božím království a očekáváš na oplátku sklizeň? Semeno zaseté do dobré půdy vždycky přinese sklizeň a víra je magnet, který přitahuje sklizeň do tvého života. Dnešní slovo pro tebe proto zní: Bůh tě miluje a chce požehnat každou oblast tvého života.