„… služte v lásce jedni druhým.“ Galatským 5:13

Bible popisuje, co Ježíš udělal, než šel na kříž: „… odložil svrchní šat, vzal lněné plátno a přepásal se; pak nalil vodu do umyvadla a začal učedníkům umývat nohy a utírat je plátnem, jímž byl přepásán“ (Jan 13:4-5). Pak řekl: „Dal jsem vám příklad, abyste i vy jednali, jako jsem jednal já … Když to víte, blaze vám, jestliže to také činíte“ (Jan 13:15-17).
To je tedy lekce! Lásku nemůžeš projevovat v izolaci. Nejde to, když sedíš sám u televize nebo u počítače. Jak o tom zpívá Michael W. Smith: „Lásku ti nedal Pán Bůh do úschovy. Stane se láskou činy, a ne slovy.“ Všimni si, že: „Ježíš … miloval své … a prokázal svou lásku k nim až do konce“ (Jan 13:1). Jak to udělal? Tak, že se přepásal ručníkem otroka. A kde to můžeš udělat ty? Kdekoli! Co takhle zítra v kanceláři, ve skladu nebo na stavbě? Tvé pracoviště se může stát posvátným místem, kde Bůh nudnou každodenní rutinu naplní svým požehnáním, protože Boží láska v tobě na sebe vezme roušku otroka. „Dovol, já ti to okopíruji … Budu brát tvé telefony, když poneseš synovi do školy svačinu … Vypadá to, že máš za sebou těžké časy. Jestli se chceš svěřit, jsem docela dobrý posluchač. Možná neznám odpovědi na všechny otázky, ale vím o někom, kdo je zná.“
Pavel to shrnuje slovy: „… služte v lásce jedni druhým“ (Galatským 5:13). Takže odboč ze své cesty a někomu dnes posluž.