„… tvé děti … budou zakoušet pokoj …“ Izajáš 54:13, B21

Máloco ti dokáže zlomit srdce tak jako dítě, které bere drogy, potlouká se se špatnou partou a dělá takové věci, o kterých s jistotou víš, že mu mohou zničit život. Co s tím jako rodič můžeš dělat?
V první řadě se za něj modli a vyhlašuj nad ním Boží zaslíbení. Ty ho možná změnit nemůžeš, Bůh ale zajisté ano. Jeho Slovo říká: „Všechny tvé děti budou Hospodinovi učedníci, budou zakoušet pokoj a blahobyt“ (Izajáš 54:13, B21). Co když se tvé dítě vymklo kontrole, a přitom žije doma? Pak máš před sebou náročnou výzvu, která vyžaduje Boží pomoc. Někdy je to tak, že tvému „problémovému dítěti“ Bůh určil velkou budoucnost a satan to ví. Bůh má povolání pro jeho život, a právě o něj se vede bitva! Jako rodič potřebuješ Boží moudrost pro tyto kroky:
1) Vymezení jasných hranic s náležitými a pevně danými následky při jejich překročení. Bible říká: „Mladí lidé mívají sklon k pošetilosti; přísná kázeň je vyléčí“ (Přísloví 22:15, přel. z angl.).
2) Překonání strachu, že tě dítě odmítne, když přijmeš nepopulární, ale moudré rozhodnutí. Satan se tě bude snažit přesvědčit, že když budeš vyžadovat disciplínu, ztratíš své dítě. Ve skutečnosti ho ztratíš, když disciplínu vyžadovat nebudeš! Pamatuj: „… Bůh nám nedal ducha bázlivosti, nýbrž ducha síly, lásky a rozvahy“ (2. Timoteovi 1:7).
Modlit se a pevně stát na jeho Slově – to jsou dvě největší zbraně, které ti Bůh dává, pokud jde o satanovy snahy ovlivnit budoucnost tvého dítěte. Pokud zůstaneš věrný Bohu, vyhraješ.