„Tvou řeč uchovávám v srdci, nechci proti tobě hřešit.“ Žalm 119:11

Propadáš beznaději, protože znovu a znovu upadáš do stejných hříchů? Zde je pro tebe odpověď: Ponoř svou mysl do Božího slova! Namáčej ji do Písma, až se po okraj naplní Božím slovem, stejně jako když houbu namočíš do vody, až je jí plná, že z ní kape. Když to budeš dělat, pak při pokušení udělat něco nesprávného bude tvou první reakcí odpověď naplněná „mocí Ducha a Slova“.
Pokud budeš stále dělat to, co jsi dělal vždycky, budeš mít stále stejné výsledky. Takže jestli už jsi unavený z života v porážce, je tu zaručený recept z Božího slova, který tě uzdraví: „Jak si mladík udrží svou stezku čistou? Musí se vždy držet tvého slova“ (Žalm 119:9). „Vy jste již čisti pro slovo, které jsem k vám mluvil“ (Jan 15:3). „… aby ji (církev – tedy i tebe) posvětil a očistil křtem vody a slovem…“ (Efezským 5:26). „Slovo Boží je živé, mocné a ostřejší než jakýkoli dvousečný meč; proniká až na rozhraní duše a ducha, kostí a morku, a rozsuzuje touhy i myšlenky srdce“ (Židům 4:12). „Jakmile se objevila tvá slova, pozřel jsem je. Tvá slova mi byla veselím a radostí srdce. Nazývají mě tvým jménem, Hospodine, Bože zástupů“ (Jeremjáš 15:16).
Všechna tato místa z Písma vedou k jednomu závěru: Jestli opravdu chceš chodit ve vítězství, musíš se dostat do Božího slova a musíš Boží slovo dostat do sebe. Jiná cesta neexistuje.