„… vlasy na hlavě mu začaly … dorůstat.“ Soudců 16:22

Bible o Samsonovi říká: „… vlasy na hlavě mu začaly … dorůstat“ (Soudců 16:22). Začal proces obnovy. Samson se kál. Bůh mu vrátil jeho sílu a Samson zakončil život inspirujícím hrdinským činem. Možná ti připadá, že vězíš v takové špíně, že tě Bůh už nikdy nebude moci milovat a používat si tě. Nezapomeň ale na Samsona! Bůh to s ním nikdy nevzdal, a s tebou také ne. Vidí tvůj potenciál a pamatuje si, k čemu tě stvořil – pro veliké věci! Teprve když vstoupíš do středu Boží vůle, objevíš, k čemu jsi byl stvořen. Když to uděláš, věci zapadnou na své místo.
Na Samsonově příběhu je něco velmi povzbudivého: Je zahrnut do síně slávy – do pano-
ramatu lidí veliké víry, o nichž se podrobně mluví v jedenácté kapitole listu Židům. Proč? Protože Bůh může vzít člověka, jehož život vypadá jako naprosté selhání, a použít ho k vykonání velkých věcí. Kdyby si používal pouze lidi, kteří jsou dokonalí, nikdy by se nic nestalo. Místo toho používá obyčejné lidi se slabostmi, kteří občas významným způsobem selžou.
Co bys tedy měl dělat, jestli jsi jako Samson? Obrať svůj život k Pánu. Dej mu všechny kousky svého života a nech ho, ať je slepí dohromady. Bůh ti může dát moc zbavit se věcí, které tě svazují a brání mu působit ve tvém životě. Jen on zná tvůj potenciál a ví, že ty ho nikdy sám nedokážeš uvolnit. Může to udělat jedině on ve své síle. Tak mu dovol, aby s tím začal ještě dnes!