„Máme v něho pevnou důvěru, že nás slyší, kdykoliv o něco požádáme…“        1. Janova 5:14

Někdy se modlíme modlitby „jen“. Říkáme: „Pane, prosím tě jen, abys mě chránil.“ Nebo: „Prosím tě jen, aby ses o mě postaral. Kdybys mi jen v téhle situaci pomohl, byl bych ti vděčný!“ To je, jako kdybychom říkali: „Pane, nerad tě tím obtěžuji, ale…“ Zní to pokorně, ale ve skutečnosti to dokazuje nedostatek víry a důvěry v přístupu k Bohu. Navíc to není biblické.
Bible říká: „Přistupme tedy směle k trůnu milosti, abychom došli milosrdenství a nalezli milost a pomoc v pravý čas“ (Židům 4:16). „… jestliže nás srdce neobviňuje, máme svobodný přístup k Bohu; oč bychom ho žádali, dostáváme od něho, protože zachováváme jeho přikázání a činíme, co se mu líbí“ (1. Janova 3:21-22). „Máme v něho pevnou důvěru, že nás slyší, kdykoliv o něco požádáme ve shodě s jeho vůlí. A víme-li, že nás slyší, kdykoliv o něco žádáme, pak také víme, že to, co máme, jsme dostali od něho“ (1. Janova 5:14-15). „Jestliže tedy vy, ač jste zlí, umíte svým dětem dávat dobré dary, čím spíše váš Otec v nebesích dá dobré těm, kdo ho prosí!“ (Matouš 7:11).
Jako vykoupené dítě Boží můžeš ke svému milujícímu nebeskému Otci přistupovat s důvěrou, s vědomím, že ti poskytne všechno, co potřebuješ – a ještě mnohem víc!