„V soužení jsem volal Hospodina, Hospodin mi odpověděl…“ Žalm 118:5

Ve věku šestadvaceti let založil Thomas vydavatelskou společnost a Národní sdružení gospelových sborů a chorálů v Americe. Pracoval s některými z největších zpěváků v dějinách gospelové hudby, například s Mahalií Jacksonovou.
Jednou v noci, poté co zpíval posluchačům v Saint Louis, dostal telegram: „Vaše žena právě zemřela při porodu.“ Thomas se vrátil domů do Chicaga, a následujícího dne zemřel i jeho novorozený syn. Zpěvák propadl depresi, vyhýbal se lidem a zlobil se na Boha. „Byl jsem přesvědčen, že se vůči mně Bůh dopustil nespravedlnosti. Už jsem mu nechtěl sloužit, ani psát gospely.“ Pak jej přítel zavedl do hudební školy v sousedství. Toho večera se Thomas posadil ke klavíru a začal hrát a modlit se. Vyléval si srdce před Bohem. A jaká nádherná slova to byla! „Mou ruku, Pane, měj, veď mne a stát mi dej, jsem znaven, slabost mám, jsem bouří udolán. Vyveď mne z noci mé ve světlo zářivé. Mou ruku, Pane, měj – a se mnou domů spěj!“
Thomas A. Dorsey vyprávěl, že toho večera, když usedl ke klavíru, jej Pán uzdravil. Psal dál a napsal více než tisíc písní. Stal se jedním z nejvlivnějších křesťanských skladatelů písní všech dob. To všechno proto, že vztáhl ruku k Bohu s prosbou o pomoc. Totéž učinil žalmista: „V soužení jsem volal Hospodina, Hospodin mi odpověděl…“ (Žalm 118:5). Dnešní slovo pro tebe tedy zní: Obrať se k Bohu – nezklame tě.