„Spoléhej na Hospodina, buď statečný a on tě posilní.“ Žalm 27:14, B21

Bůh dal svému lidu zajímavý příkaz: „Třikrát za rok ať se každý, kdo je u tebe mužského pohlaví, ukáže před svým Pánem Hospodinem, Bohem Izraele. Až před tebou vypudím národy a rozšířím tvé hranice, nikdo nezatouží po tvé zemi, když budeš přicházet, aby ses třikrát za rok ukázal před Hospodinem, svým Bohem“ (2. Mojžíšova 34:23-24, B21). Představ si to! Třikrát do roka přestali pracovat, aby trávili čas s Pánem, uctívali ho, hledali jeho vedení a nacházeli směr pro budoucnost.
Dokážeš si představit, co by se stalo, kdybys to dělal také? Všimni si slov „rozšířím tvé hranice“. Místo ztráty – zisk, místo kroku vzad – krok vpřed. Také si všimni slov „vypudím před tebou národy“. Zatímco ty chválíš Boha a čekáš na něj, on za tebe vybojovává tvé bitvy. A rozdíl mezi tebou a jím je v tom, že zatímco ty riskuješ prohru, on nikdy žádnou bitvu neprohrál. Všimni si také slov „nikdo nezatouží po tvé zemi“. Nemusíš se bát, že tě konkurence odsune do pozadí.
Bůh si tyto tři poutě v roce použil k tomu, aby svůj lid naučil jednomu principu: „Pokud na mě budeš čekat v uctívání a chvále, budu jednat za tebe.“ Jeho Slovo říká: „… ti, kdo skládají naději v Hospodina, nabývají nové síly, vznášejí se jak orlové, běží bez únavy, jdou bez umdlení“ (Izajáš 40:31). Můžeš si tedy vybrat: Buď se budeš neustále stresovat, nebo budeš čerpat sílu a strategii od Boha tím, že s ním budeš trávit čas.