„Blaze těm, kdo jsou pronásledováni pro spravedlnost, neboť jejich je království nebeské.“     Matouš 5:10

Ježíš řekl: „Blaze vám, když vás budou tupit a pronásledovat a lživě mluvit proti vám všecko zlé kvůli mně. Radujte se a jásejte, protože máte hojnou odměnu v nebesích…“ (Matouš 5:11-12). Pokud máš slabší povahu, budeš vždy snadným cílem. Tajemstvím dlouhodobého úspěchu je vytrvalost, ne popularita. Pavel vytrval i přesto, že ho opustili přátelé, že dostával hanlivé dopisy od korintských, zažil zklamání s galatskými, špatné zacházení ve Filipech, zesměšňování v Aténách. Přes všechny problémy vytrval až do své popravy v Římě. Napsal: „Buďte bdělí, stůjte pevně ve víře, buďte stateční a silní!“ (1. Korintským 16:13). Rozeberme si tento verš:
1) Buďte bdělí. Ďábel obchází, aby tě dostal. O co mu jde? O tvou hodnotu pro Boží království. Tvůj život je semeno, které je schopné na zemi přinést Bohu velkou úrodu. Tak se ochraňuj.
2) Stůjte pevně ve víře. Nemůžeš stát na svých okolnostech nebo na názorech jiných lidí, protože tyto věci se neustále mění. Můžeš stát jen na Božím slově.
3) Buďte zralí. Až dojde k útoku, nezralost tě zraní. Bible říká: „… opusťme počáteční učení o Kristu a nesme se k zralosti…“ (Židům 6:1, ČSP). Pokud dvacet pět let děláš stále stejné chyby, zřejmě ses toho málo naučil.
4) Buďte silní. Slabost jsou otevřené dveře pro nepřítele, vždy předchází kapitulaci. A rezignace není řešením. Bůh řekl svému lidu, že zaslíbená země je jejich, musejí o ni ale bojovat. A pouze ti, kdo byli připraveni bojovat, mohli do ní vstoupit. Totéž platí i pro tebe.