„A Hospodin Bůh vysadil zahradu v Edenu na východě a postavil tam člověka, kterého vytvořil.“    1. Mojžíšova 2:8

Bůh nejprve vysadil zahradu, pak stvořil muže a ženu a umístil je do ní. Říká se tomu „zákon místa“. Musíš pochopit jedno: Úspěšný budeš, jenom když budeš na místě, kde tě chce mít Bůh. Zažil jsi někdy, jak bolí vykloubené rameno? Je to příšerné. Podobné to je, když začneš „dělat věci po svém“, místo abys činil Boží vůli. Můžeš jít širokou nebo úzkou cestou, Bůh ti dává vybrat. Nakonec se po jedné z nich vydáš, a buď klesneš, nebo ne.
Příkladem je Jonáš – rozhodl se, že nepůjde kázat do Ninive, protože neměl rád lidi, kteří tam žili. Pomáhat jim bylo tím posledním, co by chtěl dělat, tak se rozhodl od úkolu, který mu Bůh dal, utéct. Ve výsledku se na lodi dostal do bouře, způsobil utrpení a ztráty všem na palubě a musel klesnout až na dno, než se konečně dostal na místo, kde ho chtěl Bůh mít. Vezmi si od Jonáše poučení. Neopakuj jeho pošetilé, draze zaplacené a zbytečné chyby.
Bůh řekl v zahradě Adamovi: „Ploďte a množte se a naplňte zemi“ (1. Mojžíšova 1:28). Potom mu řekl: „Podmaňte ji… (1. Mojžíšova 1:28). Když se dostaneš na správné místo, nečekej, že tvůj úkol bude snadný, a nemysli si, že úspěch přijde přes noc. Americký duchovní a spisovatel Phillips Brooks se jednou modlil: „Pane, neprosíme tě o ulehčení břemene, ale o silnější záda.“ Když se Pavel modlil za úlevu, Bůh mu řekl: „Stačí, když máš mou milost…“ (2. Korintským 12:9). Když jsi na správném místě a děláš, co Bůh chce, bude se ti dařit i v podmínkách, kde by jiní neobstáli, protože k tomu budeš mít jeho milost.