„Kdo … ohlíží se zpět, není způsobilý pro království Boží.“ Lukáš 9:62

Pokud jsi moudrý, budeš dělat čtyři věci:
1) Zaměříš se na cestu před sebou. Když se budeš pořád dívat do zpětného zrcátka místo na to, co je před tebou, přehlédneš zatáčku a skončíš v příkopu. Soustřeď se na to, že jsi zůstal naživu, a pouč se ze své minulosti. Bůh tě z nějakého důvodu ochránil. Najdi ten důvod a zaměř na něj celý svůj život.
2) Přestaneš hledat snadné odpovědi. Navštiv libovolné knihkupectví a najdeš tam regály plné titulů, které slibují deset snadných kroků k finančnímu úspěchu, pět zaručených klíčů ke zdaru nebo dvanáct jednoduchých strategií pro zdraví, bohatství a spokojený život. Lituji, ale nic z toho není reálné. Život je tvrdý a my hluboko uvnitř víme, že žádná z těchto zkratek nefunguje. Skutečnost, že máš těžký život, ale neznamená, že jdeš špatnou cestou. Jak kdysi řekl jeden kazatel: „Jestli se občas nepostavíš ďáblu tváří v tvář, budeš muset jít stejným směrem jako on.“
3) Zůstaneš na cestě, i když ne každý půjde s tebou. Někteří z tvých nejbližších přátel se nikdy nezmění a nemají rádi ty, kdo se změnit chtějí. Když ty se rozhodneš pro změnu, neznamená to, že oni udělají totéž. Přesto musíš usilovat o osobní růst, rozšiřovat své znalosti a zkušenosti a snažit se přejít na novou úroveň života.
4) Budeš si věřit – Bůh ti také věří! Když ti někdo řekne, že nikdy nic nezvládneš, usměj se a jdi dál. Jen sám Bůh zná tvůj potenciál, a pokud jsi ochotný mu věřit a tvrdě pracovat, pomůže ti ho naplnit. V konečném součtu bude tvůj úspěch argumentem, který tví nepřátelé a kritici nebudou moci vyvrátit.