„Proto nám také … záleží na tom, abychom se mu líbili…“  2. Korintským 5:9, B21

Pavel napsal: „Proto nám také nadevše záleží na tom, abychom se mu líbili … Vždyť se všichni musíme ukázat před soudným stolcem Kristovým, aby každý dostal odplatu za to, co činil ve svém životě, ať dobré, či zlé“ (2. Korintským 5:9-10).
Pokud je tvým hlavním cílem v životě zalíbit se lidem, budeš zklamaný. Ve chvíli, kdy se jim líbit přestaneš, pravděpodobně tě zkritizují nebo opustí. Navíc s tebou nebudou stát před soudným Kristovým stolcem, abys získal hodnocení i odplatu! Sečteno a podtrženo: Nejsi nikomu zodpovědný! Jakmile jednou objevíš své Bohem dané obdarování, ptej se: „Pane, ke komu mě posíláš?“ „Jedné noci měl Pavel vidění, v němž mu Pán řekl: ‚Neboj se! Mluv a nemlč, protože já jsem s tebou a nikdo ti neublíží. Mnozí v tomto městě patří k mému lidu.‘ A tak tam Pavel zůstal jeden a půl roku a učil je Božímu slovu“ (Skutky 18:9-11).
Ke komu tě Bůh poslal? Stejně jako rostlina prosperuje pouze ve správné půdě, i ty uspěješ pouze na místě, pro které tě Bůh předurčil. Petr dokázal dobře kázat Židům, zatímco Pavel napsal: „Bůh … se ale rozhodl, že mi zjeví svého Syna, abych ho kázal mezi pohany“ (Galatským 1:15-16, B21). Máš milovat lidi a správným lidem naslouchat. Pokud ale jde o tvé povolání, musíš se nechat vést Bohem! Takže jdi tam, kam tě pošle, a důvěřuj mu, že se o tebe postará.