„Láska nikdy nezanikne.“ 1. Korintským 13:8

V populární písni Jima Reevese jsou slova: „Miluji tě pro sto tisíc důvodů, ale nade vše tě miluji, protože jsi.“ V té písni zaznívá velká pravda, zejména pokud jde o děti.
Jeden křesťanský psycholog napsal: „Když se má narodit první dítě, rodiče se modlí, aby bylo zdravé a normální – tedy průměrné. Okamžikem narození ale pro ně průměr přestává být dost dobrý. Jejich dítě musí vynikat. Musí uspět. Musí vítězit. Musí být na svůj věk vyzrálejší, musí dříve chodit, mluvit nebo jezdit na tříkolce. Musí nosit skvělé vysvědčení a ohromovat učitele svým důvtipem a chytrostí. Musí hrát v mládežnické lize baseballu a později být vedoucím týmu nebo alespoň předsedou studentské rady. Jeho sestra musí být roztleskávačkou, sólistkou nebo školní miss. Po celá léta dospívání předávají někteří rodiče svým dětem den co den stejný signál: ‚Počítáme s tím, že dokážeš něco fantastického. Nezklam nás.‘ Bohužel, výjimečné děti jsou právě to, co jsou: výjimky. Zřídkakdy si pětiletý chlapec zapamatuje celé pasáže z Bible kralické, hraje šachy se zavázanýma očima nebo komponuje symfonie. Drtivá většina našich dětí není oslnivě brilantní. Jsou to obyčejné děti s velkou potřebou být milované a přijímané takové, jaké jsou. Většina rodičů má průměrné děti. Očekávat od nich víc, znamená připravovat si půdu pro velké zklamání, a na novou mladou generaci to vyvíjí nerealistický tlak.“
Znovu si připomeňme slova písně Jima Reevese „nade vše tě miluji, protože jsi“. Pokud si vezmeš úryvek této písně k srdci, jednoho dne „tvoji synové povstanou a budou ti blahořečit“ (viz Přísloví 31:28).