„… aby v těle nedošlo k roztržce, ale aby údy shodně pečovaly jeden o druhý.“        1. Korintským 12:25

Když hledáš domovský sbor, máš téměř neomezené možnosti: tradiční, moderní, menší či větší atd. – pojmenuj, co hledáš, a pravděpodobně to najdeš! Úplně jiná věc ale je tvé individuální místo v Kristově těle. To totiž neurčuješ ty sám, ale Bůh.
Bible říká: „… byli jsme jedním Duchem pokřtěni v jedno tělo…“ (1. Korintským 12:13). Když přijmeš Ježíše jako svého Spasitele, staneš se členem jeho vykoupené rodiny a stane se s tebou „zázrak umístění“. To není volba, kterou bys měl udělat. Je to Boží volba a určuje tvou duchovní identitu.
Pavel řekl: „Neboť my všichni, ať Židé či Řekové, ať otroci či svobodní, byli jsme jedním Duchem pokřtěni v jedno tělo a všichni jsme byli napojeni týmž Duchem“ (1. Korintským 12:13). To znamená, že když kdokoli na světě vyzná Ježíše jako svého Spasitele a Pána, je s tebou spojen více než tvá ruka s tvým zápěstím. A ty hraješ svou roli ve vztahu ke každému jednomu takovému člověku. Bůh tě nejenom umístil do svého těla, on také určil tvou jedinečnou roli: „… dal tělu údy a každému z nich určil úkol, jak sám chtěl“ (1. Korintským 12:18). Také ti dal určité „dary“ a očekává, že je budeš používat k naplnění jeho záměrů (viz Římanům 12:6-8). Když požádáš Boha, aby ti tvé dary ukázal, udělá to. A když to udělá, musíš využít každou příležitost, abys je používal k jeho slávě.