„Svěřuješ mu vládu nad dílem svých rukou, všechno pod nohy mu kladeš…“ Žalm 8:7

Jak můžeš vědět, že Bůh chce, abys v životě uspěl? Ze tří důvodů:
1) Protože tě stvořil. Bůh řekl: „Učiňme člověka, aby byl naším obrazem podle naší podoby“ (1. Mojžíšova 1:26). Slova „obraz“ a „podoba“ jsou důležitá. Přemýšlej nad tím. Někdy říkáme dítěti: „Ty jsi celý tatínek! Jsi úplně jako on!“ Protože jsi vrcholné Boží stvoření, vložil do tebe Bůh svou mysl, svou moc, moudrost a vše ostatní, co potřebuješ, abys uspěl. Jakmile tuhle pravdu pochopíš a začneš na jejím základě jednat, tvůj náhled se promění. Budeš uvažovat jako „člověk bez limitů“.
2) Protože máš hodnotu. Herečka Ethel Watersová, která zpívala při kampaních Billyho Grahama, řekla: „Jsem cenná, protože můj Bůh netvoří smetí!“ Jako úspěch korunující Boží stvoření jsi objektem jeho pozornosti a zalíbení. Žalmista napsal: „Jak jsou mi drahé, Bože, tvé myšlenky (o mně), je jich tak mnoho, že nejdou vypočíst!“ (Žalm 139:17, B21).
3) Protože všechno, co Bůh stvořil, je pro tebe. „Svěřuješ mu vládu nad dílem svých rukou, všechno pod nohy mu kladeš…“ (Žalm 8:7). Znamená to, že ti prostě spadne Boží úspěch do klína? Ne. „A Bůh jim požehnal a řekl jim: ‚Ploďte a množte se a naplňte zemi. Podmaňte ji a panujte…‘“ (1. Mojžíšova 1:28).
Bůh ti dal svou autoritu a tvůrčí schopnost uspět ve všem, do čeho tě povolává. Tak místo toho, abys přemýšlel jako oběť, začni přemýšlet jako vítěz!