„Proste a dostanete, aby vaše radost byla plná.“ Jan 16:24

Bible nám neříká, jak dlouho chromý muž ze třetí kapitoly Skutků žebral u chrámové brány. Víme jen, že tam sedával denně. Když uviděl Petra a Jana, je pravděpodobné, že nic nečekal – chtěl jen přežít další den. Petr ale řekl: „Stříbro ani zlato nemám, ale co mám, to ti dám: Ve jménu Ježíše Krista Nazaretského vstaň a choď!“ (Skutky 3:6). Pak se stalo něco nečekaného: „… vyskočil na nohy, vzpřímil se a začal chodit. Vešel s nimi do chrámu, chodil, skákal radostí a chválil Boha“ (Skutky 3:8).
Máme zde důležitou lekci. Bůh ustanovil časy pro dělání určitých věcí. Má kalendář a v něm je tvé jméno: „… je čas smilovat se nad ním, nastala ta chvíle!“ (Žalm 102:14). Pokud však nebudeš duchovně připravený přijmout, můžeš minout svůj „určený čas“ a propásnout to, co pro tebe má Bůh připravené. To znamená, že se musíš naučit žít v očekávání, protože Boží požehnání ti přichází v ústrety, ale můžeš ho lehce minout.
Zázraky se dějí těm, kdo v ně věří, prosí o ně, očekávají je a přijímají je. Nepřítel se bude snažit udržet tě tak přepracovaného, cynického a beznadějného, že když Bůh odpoví na tvou modlitbu, nepoznáš to, nesáhneš po tom, nebo to nepřijmeš. Ježíš řekl: „… budete-li o něco prosit Otce ve jménu mém, dá vám to. Až dosud jste o nic neprosili v mém jménu. Proste a dostanete, aby vaše radost byla plná“ (Jan 16:23-24). Takže buď připravený přijmout.