„Ale já nepřikládám svému životu žádnou jinou cenu, než abych … splnil úkol, který jsem dostal od Pána Ježíše…“    Skutky 20:24

Abys mohl žít co nejlépe, potřebuješ dvě věci – cíl a vytrvalost. A pokud Boha požádáš, pomůže ti je rozvinout.
1) Podívejme se na cíl. Na historickém památníku připomínajícím život spisovatele Jacka Londona, autora klasického románu Bílý tesák, jsou tato slova: „Byl bych raději popelem než prachem! Raději bych, aby moje jiskra shořela zářivým plamenem, než aby byla zadušena suchou hnilobou. Raději bych byl ohromným meteorem, kdy by každý můj atom nádherně zářil, než ospalou a stálou planetou. Úlohou člověka je žít, ne existovat. Nechci marnit své dny snahami o jejich prodloužení. Chci využít čas, který mám.“ Jestli chceš na tomto světě něco změnit, musíš objevit svůj Bohem daný úkol a stoprocentně se mu oddat. Pavel to udělal. „Ale já nepřikládám svému životu žádnou jinou cenu, než abych dokončil svůj běh a splnil úkol, který jsem dostal od Pána Ježíše: hlásat evangelium o Boží milosti“ (Skutky 20:24).
2) Podívejme se na vytrvalost. Siru Winstonu Churchillovi trvalo tři roky, než prošel osmou třídu, protože měl potíže se zvládnutím angličtiny. Přesto jeho proslovy během druhé světové války inspirovaly a vyburcovaly Británii k boji a vítězství navzdory mizivým šancím. Když byl požádán, aby se ujal úvodního proslovu na Oxfordské univerzitě, přednesl rekordně krátkou řeč – jen šest slov: „Nikdy se nevzdávejte! Nikdy se nevzdávejte!“ A tato slova jsou podstatou cíle a vytrvalosti.