„Máme rozličné dary podle milosti, která byla dána každému z nás…“        Římanům 12:6

Neříkej: „Nejsem Bohu k ničemu,“ nebo „nejsem v církvi potřeba,“ nebo „není nic, kde by si mě mohl Bůh použít.“ Jsi Bohem obdarovaný! Jsi povolaný, abys používal svůj dar k požehnání druhým, k budování církve a zjevování Božího království světu, který se dívá. „Každý ať slouží druhým tím darem milosti, který přijal; tak budete dobrými správci milosti Boží v její rozmanitosti. Kdo káže, ať zvěstuje slovo Boží. Kdo slouží, ať to činí ze síly, kterou dává Bůh – tak aby se všecko dělo k oslavě Boží…“ (1. Petrova 4:10-11).
Každý křesťan je služebníkem a má svou duchovní službu. Služba církve má být uskutečňována tak, že jednotliví věřící užívají své duchovní dary při službě jeden druhému. A do té míry, do jaké svůj duchovní dar nepoužíváš, bráníš své církvi ve službě. Vzhledem k tomu, že je to Duch svatý, kdo rozhoduje, jaký konkrétní dar každý z nás dostane, není zde místo pro žárlivost a konkurenci. Pavel napsal: „Kdo ti dal vyniknout? (Jasně, odpověď je Bůh!) Máš něco, co bys nebyl dostal? A když jsi to dostal, proč se chlubíš, jako bys to nebyl dostal?“ (1. Korintským 4:7).
Každý z nás je obdarovaný jinak a každý z nás je obdarovaný dokonale. Duch svatý ve své božské moudrosti dal každému z nás přesně určený dar nebo dary, které nás uschopňují fungovat v těle Kristově co nejefektivněji. Takže začni svůj dar používat ještě dnes!