„Tělo není jeden úd, nýbrž mnoho údů.“ 1. Korintským 12:14

Svůj duchovní dar nemůžeš ovlivnit víc, než dokážeš ovlivnit barvu svých očí. Duch svatý dává své dary, jak sám chce (viz 1. Korintským 12:11). Všimni si tří věcí:
1) Každý jsme jiný. „Tak jako tělo je jedno, ale má mnoho údů, a jako všecky údy těla jsou jedno tělo…“ (1. Korintským 12:12). Proč existují různé dary? Protože existují různé potřeby!
2) Jsme závislí jeden na druhém. Každá část musí spolupracovat s ostatními, aby bylo tělo zdravé a fungovalo správně. Pavel napsal: „Oko nemůže říci ruce: ‚Nepotřebuji tě!‘ Ani hlava nemůže říci nohám: ‚Nepotřebuji vás!‘“ (1. Korintským 12:21). Nejenže je každý člen těla stejně potřebný, ale je i stejně důležitý. Někteří z nás jsou hovorní, jiní tiší. Někteří jsou energičtí, někteří se drží zpět. Někteří jsou vedoucí, jiní jsou následovníci. Někteří přitahují pozornost, jiní jsou nenápadní. Ale všichni jsme stejně potřební a stejně důležití. Nezáleží na tom, kdo získá uznání, pokud bude práce vykonána a Bohu se dostane sláva.
3) Máme být oddaní jeden druhému. „Bůh zařídil tělo tak … aby v těle nedošlo k roztržce, ale aby údy shodně pečovaly jeden o druhý. Trpí-li jeden úd, trpí spolu s ním všechny. A dochází-li slávy jeden úd, všechny se radují spolu s ním. Vy jste tělo Kristovo, a každý z vás je jedním z jeho údů“ (1. Korintským 12:24-27).