„… šátek, jímž ovázali Ježíšovu hlavu … byl svinut…“ Jan 20:7

Když chtěl někdo v biblických dobách vyrobit kvalitní kus nábytku, vybral si na to někoho s vynikající pověstí – mistra tesaře. Takovíto mistři měli zajímavý zvyk. Když tesař dokončil své dílo, sundal si zástěru, složil ji a položil na dokončenou práci. Tím dal najevo, že je vše hotovo.
Měj před očima tento obrázek a přečti si následující slova: „První den po sobotě, když ještě byla tma, šla Marie Magdalská k hrobu a spatřila, že kámen je od hrobu odvalen. Běžela k Šimonu Petrovi a k tomu učedníkovi, kterého Ježíš miloval … Petr a ten druhý učedník vstali a šli k hrobu. Oba dva běželi, ale ten druhý učedník předběhl Petra a byl u hrobu první. Sehnul se a viděl tam ležet lněná plátna, ale dovnitř nevešel. Po něm přišel Šimon Petr a vešel do hrobu. Uviděl tam ležet lněná plátna, ale šátek, jímž ovázali Ježíšovu hlavu, neležel mezi plátny, nýbrž byl svinut na jiném místě. Potom vešel dovnitř i ten druhý učedník, který přišel k hrobu dřív; spatřil vše a uvěřil. Dosud totiž nevěděli, že podle Písma musí vstát z mrtvých“ (Jan 20:1-9).
Všimni si slov „šátek, jímž ovázali Ježíšovu hlavu … byl svinut“. Mistr tesař dokončil svou práci. Naše spasení je hotové. Nemusíš pracovat, abys byl spasený. Musíš jen vložit svou důvěru v Krista, a tvé hříchy jsou odpuštěny a místo v nebi zajištěno.