„… přijal vás za vlastní…“ Římanům 8:15, přel. z angl.

Pokud jsi byl adoptován, znamená to, že si tě rodiče vybrali. Mohli si zvolit dítě jiného pohlaví, s jinou barvou pleti nebo původem. Vybrali si ale tebe! Možná si říkáš, že kdyby věděli, jak se tvůj život vyvine, třeba by si to rozmysleli. A přesně o to jde! Bůh předem zná celý tvůj život od začátku až do konce, a přesto se rozhodl tě „skrze Ježíše Krista přijmout za syna“ (viz Efezským 1:5). Můžeme nyní žít „… jako vlastní Boží děti, přijaté do jeho rodiny, které k němu volají: Otče. Otče! … a protože jsme jeho děti, budeme sdílet jeho poklady – neboť vše, co Bůh dává svému Synu Ježíšovi, je nyní také naše…“ (Římanům 8:15, 17, přel. z angl.).
Bůh tě nepřijímá kvůli tvému rodokmenu. Stejně tak tě neodmítne kvůli tvému rozvodu, nedostatkům, dluhům nebo hloupým rozhodnutím. Jsi jeho vykoupené dítě. Můžeš mu říkat „abba“, což znamená „tatínku“ nebo „táto“. Můžeš „přistupovat k Bohu svobodně a s důvěrou“ (viz Efezským 3:12). A to jak ve svých špatných dnech, tak i v těch dobrých. A bude to ještě lepší! Tvé přijetí je jak horizontální, tak vertikální. Jsi členem vykoupené Boží rodiny. Dělící hradby nepřátelství padly a díky společnému otci vzniklo společenství. Okamžitá rodina po celém světě! Jestliže tě Bůh miluje, jsi určitě hoden lásky. Jestliže tě chce mít ve svém království, pak mu musíš stát za to.
Boží milost tě zve – ne, ona tě přímo žádá – abys změnil svůj postoj k sobě samému a postavil se na stranu Boha navzdory svým pocitům odmítnutí a nehodnosti. Jsi přijatý, milovaný a jsi v bezpečí!