„… nad vodami vznášel se duch Boží.“ 1. Mojžíšova 1:2

Podle vědecké definice tvoří vesmír pět složek: čas, prostor, hmota, síla a pohyb. Měj na mysli tuto definici a přečti si toto: „Na počátku (čas) stvořil (síla) Bůh nebe (prostor) a zemi (hmota). Země byla pustá a prázdná a nad propastnou tůní byla tma. Ale nad vodami vznášel se (pohyb) duch Boží. I řekl Bůh: ‚Buď …‘ A bylo…“ (1. Mojžíšova 1-3). První, co nám Bůh v Bibli říká, je, že stvořil všechny věci a že všechny věci řídí. Teď se podívejme na následující citáty ze tří předních časopisů a novin:
1) „Většina kosmologů (vědců, kteří zkoumají struktury a vývoj vesmíru) se shoduje v názoru, že zpráva o stvoření v 1. knize Mojžíšově může být při představě počáteční prázdnoty podivuhodně blízká pravdě“ (časopis Time).
2) „Vesmír začal existovat na základě náhlého výbuchu … Velký třesk se nápadně podobá příkazu v 1. knize Mojžíšově“ (populárně vědecký spisovatel Jim Holt: The Wall Street Journal).
3) „Nová vědecká odhalení o supernovách, černých dírách, kvarcích a velkém třesku dokonce přivádějí vědce na myšlenku, že ve vesmíru existuje jakýsi ‚inteligentní plán‘“ (U.S. News & World Report).
Oční sítnice obsahuje sto třicet sedm miliónů světločivných buněk a oční svaly se při zaostřování pohledu pohnou asi stotisíckrát denně. No a hádej, co teď přijde! Charles Darwin v knize O původu druhů přirozeným výběrem napsal: „Otevřeně přiznávám, že předpoklad, že by oko … mohlo vzniknout přirozeným výběrem (evolucí), vypadá nanejvýš absurdně.“ Pravda je taková: Stvořil tě Bůh a má pro tvůj život plán.