„Není jedno tělo jako druhé…“ 1. Korintským 15:39

Bible říká: „Není jedno tělo jako druhé, nýbrž jiné tělo mají lidé, jiné zvířata, jiné ptáci, jiné ryby“ (1. Korintským 15:39).
Jeden spisovatel napsal: „Bible nám říká, že zvířata jsou stvořena ‚bez rozumu‘ (Žalm 49:21). My jsme stvořeni k Božímu ‚obrazu‘. Nejsme jen vyšší formou druhu na evolučním žebříčku. Jako lidské bytosti si jsme svého ‚bytí‘ vědomi. Bůh je ‚JÁ JSEM‘, a my víme, že ‚my jsme‘. Chápeme, že existujeme. Další naší jedinečnou vlastností je schopnost ocenit Boží tvůrčí dílo. Který živočich s posvátným úžasem hledí na vznešenost Velkého kaňonu? Které zvíře dokáže prožívat radost při zvuku hudby, nebo si udělá čas na to, aby zformovalo orchestr, aby skládalo a sladilo hudbu? Který živočich vytváří soudní systémy a zajišťuje spravedlnost ostatním tvorům? My jsme bytosti s morálkou. Zatímco ptáci a jiní tvorové se řídí instinkty (například při stavbě hnízda), my máme schopnost odhalovat skryté zákony elektřiny. Jsme schopni využívat zákon aerodynamiky a s jeho pomocí se přesouvat po celém světě. Máme také Bohem danou schopnost ocenit hodnotu stvoření. Dobýváme ze země skryté poklady jako zlato, stříbro, diamanty a ropu, abychom je využili ve svůj prospěch. Pouze lidé mají jedinečnou schopnost ocenit Boha za jeho neuvěřitelné tvůrčí dílo a reagovat na jeho lásku.“
Ano, Bůh nás stvořil, vykoupil nás, má pro nás zvláštní plán a miluje nás natolik, že si nás po smrti chce vzít do nebe, abychom s ním žili navěky.