„Neboj se, vždyť já jsem s tebou, nerozhlížej se úzkostlivě, já jsem tvůj Bůh.“        Izajáš 41:10

Strach tě připraví o kreativitu a sebevědomí. Je nepřítelem velikosti, síly a protikladem víry. Čím déle v tobě žije, tím více narůstá. A výživu mu poskytují slova. Slova, která vyslovují druzí, ale i slova, která říkáš sám sobě. Když si řekneš: „Neexistuje způsob, jak bych to mohl zvládnout,“ děláš si díru do vlastního brnění a podkopáváš svou efektivitu. Když to necháš kvasit, začne to na tebe působit jako mor.
Abys mohl překonat strach, musíš ho nejprve identifikovat a odhalit. Bude se skrývat ve tvých motivech. Bude se maskovat v přílišné starostlivosti, v hněvu, malichernosti, žárlivosti a vychloubání, aby tě druzí nepřehlíželi. Zatíží tě pocitem odpovědnosti, budeš si myslet, že musíš být opatrný, chránit se a bránit.
Co bys tedy měl dělat, když se bojíš? Je pouze jeden zaručený postup. Postav se svým obavám čelem, ať už útočí zevnitř nebo zvenčí. Boží slovo přináší zaslíbení, které dnes platí stejně, jako když je Bůh pronesl poprvé: „Neboj se, vždyť já jsem s tebou, nerozhlížej se úzkostlivě, já jsem tvůj Bůh. Dodám ti odvahu, pomocí ti budu, budu tě podpírat pravicí své spravedlnosti“ (Izajáš 41:10). „Boží pravice“ v Písmu vyjadřuje Boží ochotu a moc pracovat tvým jménem. O dvě kapitoly dále Bůh témuž lidu řekl: „Neboj se, já jsem tě vykoupil, povolal jsem tě tvým jménem, jsi můj“ (Izajáš 43:1). Jsi jeho a Bůh se stará o to, co vlastní.