„Kdo činí vůli Boží, to je můj bratr, má sestra i matka.“ Marek 3:35

Bible říká: „(Ježíš) byl obklopen davem, a tu dostal zprávu: ‚Venku je tvá matka a bratři i sestry a hledají tě.‘ Ježíš odpověděl: ‚Kdo je podle vás moje matka a bratři?‘ Rozhlédl se, obsáhl pohledem každého z těch, kteří seděli kolem něho, a řekl: ‚Právě tady, právě před vámi – moje matka a moji bratři. Poslušnost je silnější než krev. Člověk, který se řídí Boží vůlí, je můj bratr a moje sestra a matka‘“ (Marek 3,31-35, přel. z angl.).
Jednou z největších zkoušek tvé víry budou rodinní příslušníci, kteří ti nerozumějí nebo nesdílejí tvé hodnoty a vize. To od tebe bude vyžadovat moudrost a milost. I když Ježíšovi jeho rodina nedokázala rozumět, on se o ně stále staral a měl je v úctě. Nedovolil však, aby mu něco diktovali, nebo změnili poslání, které mu Bůh dal. Na prvním místě pro něj byli lidé, kteří se shromáždili, aby slyšeli, co jim říká.
Máš pocit, že ti dnes tvá rodina nerozumí a odmítá tě? Pak se modli tuto modlitbu: „Otče, pomoz mi žít tak, jak žil Ježíš. Stát zpříma před těmi, kteří mi nerozumějí, a když slyším jejich slova a cítím osten jejich obviňování, naučit se povznést se nad to. Pomoz mi být laskavý k těm, jejichž život stravuje zášť a ochromuje strach. Doveď mě do místa úplného pokoje, abych bez ohledu na to, kdo mne nechápe, byl schopen jít dál cestou, kterou šel Ježíš, celou cestou ke kříži, ke vzkříšení a k odměně. Prosím v Kristově jménu. Amen.“