„Bůh stvořil člověka, aby byl jeho obrazem … jako muže a ženu je stvořil.“        1. Mojžíšova 1:27

Proč slavíme narozeniny svých dětí? Protože jsme podobně jako Bůh pomohli něco stvořit. Slavný americký fotbalový trenér Vince Lombardi řekl: „Radost je v tvoření, ne v udržování.“ Je chybou myslet si, že Bůh má zájem jen o „duchovní záležitosti“ a ne o ty „světské“. Samozřejmě musíš duchovně růst. Musíš ale také používat dary, které ti Bůh dal, abys naplnil jeho záměr zde na zemi, a abys přinášel požehnání jiným.
Nepotřebuješ být bohatý ani nemusíš mít vysoké IQ, abys mohl být kreativní. Můžeš být kreativním kadeřníkem, nebo můžeš přijít s nějakým novým receptem, nebo vytvořit pracovní příležitost pro vězně, která jim umožní přebudovat svůj život. To není jen něco světského, je to duchovní! Všimni si, že kříž má dvě břevna: svislé a vodorovné. Svislé břevno představuje tvůj vztah s Bohem, to, co chce on udělat pro tebe a co ty chceš udělat pro něj. Vodorovné břevno představuje to, k čemu nás povolal, abychom to dělali pro sebe navzájem.
Možná si myslíš, že nejsi příliš kreativní. Jakmile objevíš, jaké obdarování ti Bůh dal, tvá kreativita se uvolní. Pavel napsal: „Máme rozličné dary podle milosti, která byla dána každému z nás: Kdo má dar … ať ho užívá…“ (Římanům 12:6). Přestaň sám sebe srážet jen proto, že nejsi tak kreativní, jak by sis představoval. Kreativní myšlení nemusí být nutně myšlením originálním. Lidé si o originalitě vymýšlejí báje. Kreativní myšlení se často skládá z myšlenek jiných lidí, které jsme během cesty životem nasbírali. Dnešní slovo pro tebe tedy zní – buď tvořivý.