„A věříte-li, dostanete všecko, oč budete v modlitbě prosit.“ Matouš 21:22

Přemýšlíš, proč by ses vůbec měl za něco modlit, když tě Bůh miluje a ví, co potřebuješ? Protože modlit se znamená mluvit s Bohem a naslouchat mu. Modlitbou si buduješ vztah s ním. Ježíš řekl: „Hledejte především jeho království a spravedlnost, a všechno ostatní vám bude přidáno“ (Matouš 6:33). Když jsou tvé modlitby založeny na vztahu s Bohem, budou tvé potřeby naplněny. Jestli miluješ Boha a trávíš s ním čas, platí pro tebe verše: „‚Co oko nevidělo a ucho neslyšelo, co ani člověku na mysl nepřišlo, připravil Bůh těm, kdo ho milují‘. Nám však to Bůh zjevil skrze Ducha…“ (1. Korintským 2:9-10).
Rozumíš tomu? Bůh má pro tebe takovou úroveň požehnání, jakou nemůžeš vidět přirozeným zrakem ani pochopit přirozenou myslí. A když se modlíš, zjevuje ti věci svým Duchem. Když se to děje, roste tvá víra a ty získáváš schopnost přijmout to, co máš podle Božího přání mít.
Takže rozvíjej životní styl založený na modlitbě, modli se neustále, uprostřed své každodenní rutiny, ať jsi kdekoli. „Všechnu ‚svou starost vložte na něj‘, neboť mu na vás záleží“ (1. Petrova 5:7). Bohu záleží na každém detailu tvého života. Pokud tě tedy něco v životě trápí, promluv si s ním o tom. A nezapomínej číst jeho Slovo. Pak, když nastane nějaký problém, můžeš říct: „Otče, ty jsi řekl ve svém Slově, že pro mne tohle uděláš.“ Pak ocituj příslušné zaslíbení a stůj na něm.