„Od dětství znáš svatá Písma, která ti mohou dát moudrost ke spasení, a to vírou…“     2. Timoteovi 3:15

Lidé se Bible bojí ze všech možných důvodů. Některé leká, že je to tak ohromná kniha, a nevědí, kde začít. Jiní si myslí, že tak starodávnou knihu, která zachycuje tak dlouhé období dějin a obsahuje takové množství témat, nedokážou nikdy pochopit.
Zkusme to tedy zjednodušit. Představ si Bibli jako knihovnu, v níž je šedesát šest svazků různé délky, které byly napsány během patnácti staletí více než čtyřiceti autory různého vzdělání a ze všech možných typů kulturního pozadí. Bible je mimořádně jedinečná a soudržná, protože slova každé knihy byla inspirována či doslova „vdechnuta“ Bohem (viz 2. Timoteovi 3:16, B21). Jako celek biblické knihy vyprávějí příběh úžasné Boží lásky k nám, která vyvrcholila na kříži. Pavel napsal Timoteovi: „Ty však setrvávej v tom, čemu ses naučil a o čem jsi přesvědčen. Víš, od koho ses tomu naučil. Od dětství znáš svatá Písma, která ti mohou dát moudrost ke spasení, a to vírou v Krista Ježíše“ (2. Timoteovi 3:14-15).
Bible je v podstatě příběhem Boží lásky k tobě. Takže pokaždé, když ji čteš, dovol, aby se ti v srdci rozvinula jako milostný dopis, který ti napsal Bůh. Když ji budeš číst a budeš nad ní rozjímat, tvé obavy a starosti se začnou řešit, dostaneš odpovědi na své otázky a najdeš sílu a vedení pro každodenní život.