„… Bůh nám nedal ducha bázlivosti…“ 2. Timoteovi 1:7

Během americké revoluční války ovládlo Španělsko Bahamy. V dubnu 1783 zverboval jihokarolínský podplukovník Andrew Deveaux hrstku domobránců a osadníků z bahamského ostrova Harbour Island s úmyslem dobýt pomocí chytré strategie zpět bahamské hlavní město Nassau. Měl s sebou pouhých dvě stě mužů, tedy mnohem méně, než měli Španělé, ale po krátké potyčce se mu podařilo získat na ostrově výšinu blízko pobřeží. Potom Španělé sledovali, jak čluny přivážejí z Deveauxových lodí do jeho obranného stanoviště na pobřeží stále další a další muže. Nevěděli však, že to byli pořád stejní muži, kteří se pokaždé vraceli zpátky a potom se znovu vydávali na ostrov. Když se člun vracel k lodím, lehali si v něm na dno, aby je nebylo vidět. Ve výsledku se velitel španělských oddílů vzdal, protože se obával, že ho vojsko s tak početní převahou ze svého neohrozitelného stanoviště porazí.
Když podlehneš strachu, jsi už poražen. Lidé ovládaní strachem se drží na bezpečném místě. To je smutné, protože když zůstaneš v bezpečí, nemůžeš uplatnit celý svůj potenciál. Shakespeare řekl: „Naše pochybnosti jsou zrádci, jejichž vinou přicházíme o to, co bychom často mohli získat, protože máme strach se o to pokusit.“
O co by ses v životě pokusil, kdybys měl jistotu, že nemůžeš být neúspěšný? Než odpovíš, přečti si tato Davidova slova: „Jednou se mí nepřátelé obrátí zpět, v den, kdy provolám: ‚Teď vím, že Bůh je při mně!‘“ (Žalm 56:10). Uvěř, že je Bůh s tebou, pak vykroč a zkus udělat to, čeho se bojíš! Už nikdy nebudeš stejný jako dřív, budeš osvobozený!