„Já jsem tě oslavil na zemi…“ Jan 17:4

Josefovi bratři opovrhli jeho snem a hodili Josefa do jámy. Ježíšova rodina nechápala jeho povolání, jednou si dokonce mysleli, že je šílený. Přesto když Ježíš dospěl ke konci života, mohl říci: „Já jsem tě oslavil na zemi, když jsem dokonal dílo, které jsi mi svěřil“ (Jan 17:4). Když budeš čekat, až ti všichni budou rozumět a budou s tebou souhlasit, nikdy neuděláš to, k čemu tě Bůh povolal.
Ve druhé polovině 19. století se konal sjezd metodistické církve a jeden z vedoucích na něm sdílel svou vizi pro církev a širokou společnost. Řekl svým spoluslužebníkům, že věří, že jednoho dne budou lidé z místa na místo létat, místo toho, aby cestovali na koních. Pro mnoho lidí v publiku byl tento koncept příliš bizarní, než aby ho mohli přijmout. Jeden muž, biskup Wright, se postavil a rozzuřeně protestoval: „To je kacířství! Létání je vyhrazeno andělům!“ Pokračoval a řekl, že kdyby Bůh zamýšlel, aby člověk létal, opatřil by ho křídly. Onen biskup samozřejmě nebyl schopen si představit, co řečník předpovídal. Když dokončil svůj protest, sebral své dva syny Orvilla a Wilbura a opustil posluchárnu.
Správně, jeho synové byli slavní bratři Orvill a Wilbur Wrightové! A ti o několik let později, 17. prosince 1903, dokázali to, co jejich otec prohlásil za nemožné: zaznamenali první let člověka. Musíš si uvědomit, že mnoho lidí dává přednost pohodlí minulosti před rizikem budoucnosti. Pokud potřebuješ jejich podporu a souhlas, nikdy neuděláš to, k čemu tě Bůh povolal.