„Vždyť víte, že osvědčí-li se v nich vaše víra, povede to k vytrvalosti.“ Jakub 1:3

Vytrvalost ti pomůže, když tě přátelé zradí, zklamání zašeptá „vzdej to“ a pochybnosti řeknou „to není možné“. Vytrvalost je tvou kotvou v životních bouřích, tvým kompasem, když jsi ztracený, a motorem, který tě dostane na další vrchol. Jakub řekl: „Vždyť víte, že osvědčí-li se v nich (zkouškách) vaše víra, povede to k vytrvalosti“ (Jakub 1:3). Vytrvalost, která znamená „vytrvat a pokračovat“, rozvíjí tvou víru. Bůh ukončí zkoušku, až když je proces dokončený, ne dříve. Mezitím jsou zde biblické pasáže, na něž se musíš postavit:
1) „Neboj se, já jsem tě vykoupil, povolal jsem tě tvým jménem, jsi můj. Půjdeš-li přes vody, já budu s tebou, půjdeš-li přes řeky, nestrhne tě proud, půjdeš-li ohněm, nespálíš se, plamen tě nepopálí“ (Izajáš 43:1-2).
2) „Nepotkala vás zkouška nad lidské síly. Bůh je věrný: nedopustí, abyste byli podrobeni zkoušce, kterou byste nemohli vydržet, nýbrž se zkouškou vám připraví i východisko a dá vám sílu, abyste mohli obstát“ (1. Korintským 10:13).
3) „Nikomu nechceme klást do cesty žádnou překážku, aby naší službě nebylo co vytknout. Naopak, ve všem se osvědčujeme jako Boží služebníci: ve veliké vytrvalosti, v souženích, nedostatcích a úzkostech, v ranách, vězeních a zmatcích, ve vyčerpáních, bděních a hladověních, v čistotě, porozumění, trpělivosti a laskavosti, v Duchu svatém, v upřímné lásce, ve slově pravdy a v Boží moci, s výzbrojí spravedlnosti napravo i nalevo, se slávou i pohanou, se špatnou i dobrou pověstí…“ (2. Korintským 6:3-8, B21).
Takže vytrvej, ať už právě procházíš čímkoli, na konci to bude stát za to.